Connect with us
Kool FM

Semasa & Hiburan

Selepas 2 Bulan, Kucing Allahyarham Ashraf Sinclair Menyusul Pergi

Selamat jalan Toni..

Published

on

Kucing adalah haiwan peliharaan yang paling menjadi pilihan ramai, malah pernah suatu ketika dahulu menjadi haiwan kesayangan Nabi Muhammad S.A.W.

Kajian menerusi buku yang berjudul A Far Cry from KensingtonĀ menunjukkan memelihara haiwan berbulu halus ini dipercayai memberikan banyak manfaat untuk kesihatan fizikal dan mental kerana haiwan tersebutĀ memiliki sikap yang tenang dan mudah memahami.

Ketenangan itu juga akan membantu manusia menenangkan diri dan membantu mengembalikan kesegaran fikiran. Oleh kerana itu juga, terdapat sesetengah golongan yang gemar membela haiwan ini kerana ia juga boleh dijadikan sebagai hiburan.

Namun, berita tentang pemergian pelakon Allahyarham Ashraf Sinclair sedikit sebanyak memberi kesan terhadap kucing peliharaannya yang diberi nama Toni.

Menerusi kemaskini laman Instagram isterinya penyanyi dan juga aktress Bunga Citra Lestari, Toni bagaimanapun sudah pergi meninggalkan mereka sekeluarga menyusul tuannya.

“Dear Toni.. Thank you for bringing joy to our house this whole time.. The smartest cat in the house.. Ur favorite time will be ā€œliat cicak sambil digendong Daddyā€ Ā I know youve been struggling, its been a hard 2 months for you.. not understanding whats going on.. it was hard for you to eat and you became weaker and weaker day by day.. But you were a fighter, till you cant anymore.. Rest in Peace Toni.. We love you.. Thank you for being in our lives.. U will be missed.. Send our love to Daddy there..,” tulis Bunga

Rata-rata pengikut turut bersedih dengan pemergian Toni selain menyatakan bahawa kucing tersebut adalah kucing yang amat setia dan mempunyai perasaan.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement