Connect with us
Kool FM

Semasa & Hiburan

Oh My Biology! Dr.Amalina Bidas Netizen Memandai-Mandai

Jangan memandai-mandai ye…

Published

on

Siapa je yang tak kenal dengan wanita cantik “beauty with brain” ni kan? Walaupun sibuk dengan tugasan harian beliau, Dr. Amalina turut tidak melepaskan peluang untuk bersosial menerusi laman Twitter dengan mengambil masa untuk menjawab persoalan-persoalan yang diajukan terhadapnya.

Sumber Gambar : Instagram Dr.Amalina Bakri

Akan tetapi lain pula kali ini apabila ada netizen yang membuat andaian bahawa urat dan rahim akan mengembang selepas minum air sejuk.

 

Sumber Gambar : Twitter @DrAmalinaBakri

Dan disebabkan kenyataan itu, Dr. Amalina kembali membidas dengan membalas ‘tweet’ itu di laman sosial Twitter miliknya :

Bukan itu sahaja, posting itu mendapat ribuan perhatian netizen yang ingin tahu tentang kesahihan kenyataan tersebut dan tak kurang juga mereka yang memuji usaha Dr.Amalina untuk mengajar mereka yang tidak tahu kesahihan isu ini.

 

Sumber Twitter : @FadzillahAbdul2

 

Sumber Twitter : @izzaire15

Walaubagaimanapun, Dr. Amalina juga sempat menasihati pengikutnya agar mempelajari dan perbanyakkan membaca untuk mengetahui lebih mendalam mengenai perkara yang diutarakan.

Tak salah untuk ambil tahu, tapi pastikan maklumat yang kita sebarkan itu adalah betul. Rajinkan diri untuk membaca supaya kita pun boleh jadi bijak seperti Dr.Amalina suatu hari nanti!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement