Connect with us
Kool FM

Berita

Masalah Pemanduan, Doktor Ini Doakan Orang Awam Dijangkiti COVID-19

Barisan hadapan itu melemparkan kata-kata nista

Published

on

Pagi semalam lebih kurang jam 9 pagi, satu kejadian berlaku apabila sebuah kereta bertembung dengan kereta lain yang sedang melakukan pusingan-U berdekatan Hospital Serdang.

Tapi, pusingan-U yang dibuat dilihat menerusi rakaman video dash cam merbahayakan pemandu lain. Mujur, pemandu tersebut sempat melakukan brek dari mengelakkan dari pertembungan kereta berlaku.

May be an image of road

Apa yang menjadi isu adalah pemandu kereta yang melakukan pusingan-U merbahaya itu rupanya adalah seorang doktor. Lebih mengejutkan lagi, wanita yang merupakan petugas barisan hadapan itu melemparkan kata-kata nista dan menyumpah pemandu tersebut dijangkiti wabak berbahaya, COVID-19.

Tindakan doktor itu membuatkan salah seorang pengguna media sosial yang menggunakan nama Fadzli Amin mempersoal krtiteria seorang doktor menerusi ciapan twitter.

Dalam pada masa yang sama, salah seorang bekas pelajar doktor ini tampil bersuara tentang sikap doktor tersebut yang agresif dan sombong.

 

Apa pun, dalam keadaan begini sebaiknya jangan kita mudah menghakimi. Harap sifat pemarah dalam diri kita dapat dikawal.

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

โ€œBoleh Bawa Maut Jika Imuniti Badan Rendahโ€- Doktor Jelas Tentang Penyakit Kayap Ular, Gerun!

“Kerana Covid-19 Kami Disatukan..” -Pengantin Gayakan PPE Untuk Gambar Perkahwinan

Sumber: twitter

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement