Connect with us
Kool FM

Semasa & Hiburan

“Jangan Perkecilkan Orang..” – Syamsul Yusof Mengamuk Lagi!

Nak komen boleh tapi berpada-pada.

Published

on

Sebelum ini tular sebuah video pengarah terkenal, Syamsul Yusof memuat naik video tentang ancaman yang diterima daripada orang yang tidak dikenali.

Ancaman tersebut mengatakan bahawa individu tersebut akan menyakiti keluarganya kerana tidak berpuas hati dengan kejayaan yang dikecap oleh pelakon utama Munafik tersebut.

Kini, lain pula ceritanya apabila pelantun lagu Satu Kalimah memuat naik satu video yang tentang kritikan orang awam terhadap filem melayu.

Bila kita tegur, korang cakap pulak ini pandangan pengkritik. Actually one thing boy, ini bukan pandangan lagi dah bila kau dah ‘lancaukan’ filem orang, ‘pukimakkan’ filem orang. Ini soal kau dan aku dan kau dan diri kau. Kau pengecut sebenarnya bila kau kata kau pengkritik filem,”

View this post on Instagram

Lately aku pantang tengok org yg takreti hormat manusia lain brader2 aku dlm industri. Berbuih mulut cakap baik2 tak jalan so yah..imma tell u what i think bout them rite now. Freespeech rite?

A post shared by Syamsul Yusof (@syamsulyusoffilm) on

Perkara ini tercetus apabila dia merasakan masih lagi ada segelintir individu yang tidak menghormati pengiat seni tanah air terutama dalam membangunkan industri filem Malaysia walaupun sudah berkali-kali mengingatkn supaya menjaga pertuturan dalam memberi pandangan.

Ada betul apa yang dikatakan oleh Syamsul, tak suka sekalipun jangan sesekali berkata buruk dengan hasil kerja seseorang. Nak komen boleh tapi berpada-pada.

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Kenapa Filem Ini Ditayangkan Selama 24 Tahun?

Pengarah drama dan filem, Murali Abdullah sertai PAS

 

 

 

 

 

Sumber: instagram

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement