Connect with us
Kool FM

Berita

Didenda Rm100 Ribu Atau Dipenjara 3 Tahun! Ebit Lew Tidak Dibenarkan Bantu Penduduk Di Pulau Semporna Lagi

Saya diberitahu antara hukuman boleh dikenakan didenda 100 ribu atau penjara 3 tahun.

Published

on

Ibarat tiada tanda noktah untuk insan yang mulia hatinya bernama Ebit Lew untuk membantu mereka yang di dalam kesusahan. Pantang didengar ada insan yang memerlukan, terus bantuan disalurkannya. Malah, tindakkannya mendapat sokongan ramai. Ada juga menjadikan Ustaz Ebit Lew sebagai contoh yang baik yang wajar diikuti.

Terbaru, warganet dikejutkan dengan berita sedih apabila Ustaz Ebit Lew meluahkan rasa sayu hatinya kerana tidak dibenarkan membantu mereka yang memerlukan di sekitar Pulau-Pulau di Semporna.

“Saya minta maaf..”

Sayu hati. Saya minta maaf pada penduduk di Pulau-Pulau di Semporna yang saya Islamkan. Saya tidak dapat lagi meneruskan misi bantuan. Saya tangguhkan niat bina sekolah. Pagi ini saya dimaklumkan saya tidak dibenarkan untuk ke Pulau-pulau di Semporna Minta diberhentikan bantuan disekitar sini. Saya diberitahu antara hukuman boleh dikenakan didenda 100 ribu atau penjara 3 tahun.

Saya minta maaf. Saya terpaksa menangguhkan pembinaan sekolah kecil atau pusat kegunaan masyarakat setempat yang saya rancang. Saya dah beli kayu-kayu. Saya dah kumpul 7 orang guru. Semangat mereka nak mendidik. Dan menjadi sumber pendapatan mereka. Saya minta maaf yer ustaz ustazah semua.

Tadi ramai menangis sedih termasuk anggota yang patutnya bawa kami ke Pulau-pulau. Saya terharu sifat baik dan kasih sayang orang Sabah. Macam keluarga sendiri. Sayang semua seperti mereka sayang saya. Saya sayang semua. Saya maafkan semua. Saya tidak berkecil hati perjuangan di teruskan.

Saya akan terus ke Tawau dan tunggu flight di Tawau. Sempurna sumbangan sedikit tempat di Tawau yang saya janji. Terima kasih semua. Sehingga berjumpa lagi jika ditakdirkan Allah. Saya serahkan segala urusan kepada Allah. Cukuplah kepada Allah orang mukmin itu berserah-ebitlew

Sayu hati. Saya minta maaf pada penduduk di Pulau-Pulau di Semporna yang saya Islamkan. Saya tidak dapat lagi meneruskan…

Posted by Ebit Lew on Monday, February 1, 2021

 

Tidak pasti pihak mana yang benar-benar menyekat usaha murni beliau, namun ramai meluahkan rasa tidak puas hati dengan tidakkan tersebut.

Apa pun, moga usaha murni Ustaz Ebit Lew dipermudahkan.

 

 

 

Baca juga:

[VIDEO] Tak Sangka Berjaya Islamkan Satu Kampung Di Sabah, Ebit Lew Terima Pujian Ramai

Ustaz Ebit Lew Beli 100 Tab Hadiahkan Pada Pelajar Memerlukan Kelas Online

 

 

 

 

Sumber: Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement