Connect with us

Semasa & Hiburan

Ini Perbandingan 5 Cincin Pertunangan Jennifer Lopez

Selepas menjalinkankan hubungan cinta selema lebih dua tahun, akhirnya ikon muzik antarabangsa Jennifer Lopez (JLo) dan pemain besbal terkenal Amerika Syarikat, Alex Rodriguez (A-Rod) selamat mengikat tali pertunangan.

Published

on

Selepas menjalinkankan hubungan cinta selema lebih dua tahun, akhirnya ikon muzik antarabangsa Jennifer Lopez (JLo) dan pemain besbal terkenal Amerika Syarikat, Alex Rodriguez (A-Rod) selamat mengikat tali pertunangan.
Kedua-dua selebriti itu berkongsi berita kegembiraan mereka menerusi laman sosial Instagram milik masing-masing.
Namun, umum mengetahui penyanyi dan pelakon tersebut pernah berkahwin sebanyak 3 kali sebelum ini bersama dengan Marc Anthony dan dikurniakan kembar yang kini berusia 10 tahun Max dan Emme.
JLo yang turut pernah mengikat tali pertunangan bersama Ben Affleck bagaimanapun mengambil keputusan untuk berpisah pada Januari 2004 selepas 2 tahun bersama.
Menerusi laman Instagram selebriti berkenaan menulis, “Dia (Jennifer) kata ‘setuju’,” sambil memaparkan gambar jari JLo dengan sebentuk cincin bersama berlian hampir sebesar ‘ibu jari’.

View this post on Instagram

she said yes ♥️

A post shared by Alex Rodriguez (@arod) on


Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, J.Lo dan A-Rod telah menjadi pasangan selebriti popular susulan berita tentang keterlibatan mereka yang mampu menggembirakan ramai peminat, selain mengagumi cincin pertunangan yang diberi.

Lihat gambar dan butir-butir tentang cincin pertunangan Lopez, dahulu hingga kini daripada jejaka yang memberikannya kepadanya.
Jennifer Lopez, Ojani Noa, Wedding
SUAMI NO.1: OJANI NOA 
JLo berkahwin dengan pelayan restoran pada tahun 1997 dan mengambil keputusan untuk bercerai selepas kurang dari satu tahun mendirikan rumahtangga.
Jennifer Lopez, Engagement Ring, Ojani Noa
CINCIN TUNANG NO.1 
Ohani Noa melamar JLo dengan sebentuk cincin berlian berbentuk pear, bernilai kira-kira enam angka.
Jennifer Lopez, Cris Judd, Wedding
SUAMI NO.2: JUDI CRIS
J.Lo berkahwin dengan bekas penari latarnya pada tahun 2001. Namun, perkahwinan mereka hanya bertahan untuk satu tahun dan mengambil keputusan untuk bercerai pada Januari 2003, ketika dia bertunang dengan Ben Affleck.
Jennifer Lopez, Engagement Ring, Chris Judd
CINCIN TUNANG NO.2
Cris Judd melamar JLo dengan cincin berlian berbatu zamrud juga bernilai kira-kira enam angka.
Jennifer Lopez, Ben Affleck
JLo dan pelakon ini mula menjalinkan hubungan pada tahun 2002, ketika mereka terlibat dalam pembikinan filem Gigli. Mereka kemudian membintangi filem Jersey Girl dan video muzik penyanyi “Jenny From the Block”. Pada November tahun tersebut, Affleck bercadang untuk melamar J.Lo. Pasangan ini turut merancang untuk mengadakan majlis perkahwinan di Santa Barbara, California, pada 14 September 2003. Affleck bagaimanapun, memutuskan pertunangan empat hari sebelum hari bahagia mereka.
Jennifer Lopez, Engagement Ring, Ben Affleck
Affleck memberi JLo sebentuk cincin berlian merah jambu 6.1 karat bernilai kira-kira diantara 1.2 dan 2.5 million dollar amerika.
Jennifer Lopez, Marc Anthony

Kedua-dua penyanyi yang dikurniakan kembar bernama Max and Emme, ini mengumumkan perpisahan pada tahun 2011.

Jennifer Lopez, Engagement Ring, Marc Anthony

Anthony melamar Lopez dengan sebentuk cincin berlian biru 8.5 karat bernilai kira-kira 4 million dollar amerika.
Jennifer Lopez, Alex Rodriguez

TUNANG NO. 5: ALEX RODRIGUEZ
Pasangan ini mula menjalikan hubungan pada Februari 2017.
Jennifer Lopez, Alex Rodriguez, Engagement Ring

Bekas bintang New York Yankees ini melamar J.Lo pada 9 March 2019, dengan cincin berlian berbatu zamrud 15 karat bernilai kira-kira 1 hingga 5 juta million dollar Amerika.
Apa-apa pun tahniah diucapkan buat kedua pasangan ini!

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Copyright © Kool FM 2021. All rights reserved. Under Ripple, part of the Media Prima Group.