Connect with us

Semasa & Hiburan

Amyra Rosli Kongsi Nama & Pengalaman Bersalin Anak Kedua

Tahniah Amar dan Amyra!

Published

on

Selepas tujuh hari melahirkan cahaya mata kedua, pelakon Amyra Rosli telah mendedahkan wajah serta memperkenalkan nama anak perempuannya kepada umum.

Perkara itu dikongsikan menerusi laman Instagram miliknya pada Sabtu, 8 Februari.

Amyra dan suami, Amar Baharin yang juga seorang aktor telah bersepakat menamakan puteri mereka dengan nama Ayra Aryssa.

Pelakon drama Nur yang bersalin secara pembedahan itu juga sempat berkongsi pengalamannya saat mahu melahirkan Ayra. Jom baca posting di bawah.

View this post on Instagram

Cantik dah mommy daddy set date nak keluarkan @ayraaryssa on 02/02/2020.. tapi……………. . . Cerita dia mcm ni, Doctor @_s__e__r__i_ bgtau baby songsang. But she said no worries kita boleh tunggu lagi mungkin baby akan pusing di saat2 akhir nak bersalin.. kita jgn fikir normal or caesar yet.. mommy masih tersenyum keluar dr bilik doctor konon2 ada chance la deliver normal lg sekali 🥰🥰 . . Bila balik rumah tunggu lagi 2 minggu nak lahirkan baby, mcm2 lah usahanya, pegi exercise la, cari doa itu ini, amalkan petua2 bg baby pusing, tgk you tube sampai lebam and sampai masa pegi check up masih x pusing.. doctor pun dgn senyum kelatnya terpaksa ckp kita kena proceed caesar. kalau doctor pun dah senyum kelat, i ni apa lagi?? Jantung ni mcm dah jatuh kat lutut bila tau perut nk kena potong. Tp yg senyum riang girang gembira sukahati is daddy lah sbb date cantik dia pilih utk baby keluar (02022020). . . On the 31st january, mommy daddy last minute jalan2 cari baju2 baby (nasib baik sempat!) pastu esoknya 01022020 plan nk buat mani pedi, nk kemas2 n cantik2 sikit la kan mcm kawan2 yg lain masuk OT. Tp semua x dpt sbb baby emergency nk kluar.. pukul 4 pagi mcm sakit2 manja dtg, i is buat dunno je lerrrr kampung people, pkl 6 pagi contraction dah mula kuat sikit, pukul 8 am SAKIT GILA!!! Terus shoot pegi hospital, dlm labour sakitnya ya ampun!.. rupanya dah bukak 8cm uolsssss!!!! Muka i dah mcm king kong. Senyum pun xnak dah kt doctor (sorry doctor 😁) Even jln tu dah bukak 8 cm mommy redha je la x blh nk keluarkan normal, semua bergegas bawak mommy dlm OT.. Dlm sekelip mata keluarlah aryssa pukul 10:48am pada 01022020 dan muka daddy happy campur redha x dpt date cantik tu 😆 . . Tp mcm mana cara anak kita lahir sekalipun x kisah la mesti ada hikmah 🥰 Tq daddy syg @amarbaharin, doctor @_s__e__r__i_ , kak @nengshahidah_linda , family, @fyzafeeza n semua yg terlibat menjayakan telenovela ini 🤣🤣

A post shared by Madam Amyra (@aamyrarosli) on

Untuk pengetahuan, Amar dan Amyra turut mencipta akaun Instagram buat Ayra dan sehingga kini telah memiliki seramai 71,700 jumlah pengikut.

View this post on Instagram

with my bro @aqeefanaqi 😉

A post shared by Ayra Aryssa (@ayraaryssa) on

Tahniah Amar dan Amyra! Untuk rekod, pasangan itu mendirikan rumah tangga pada November 2016 dan telah dikurniakan anak sulung, Aqeef Anaqi, pada 15 Oktober 2017.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement