Home > #CeriteraKool > Video selawat pada aras 30,000 kaki tular!

Video selawat pada aras 30,000 kaki tular!

Siapa sangka pada tindakkan spontan berselawat menjadi tular dalam sekelip mata. Ini yang dialami oleh anggota kumpulan naysid Inteam, Muhammad Hazamin Harun dan Abdul Rahim Osman apabila secara spontan berselawat ke atas Nabi pada aras 30,000 kaki (9,100) di udara ketika penerbangan Air Aisa X yang membawa 400 jemaah menuju ke Madinah pada hujung Februari lalu.

Hazamin berkata, situasi berlaku secara tidak dirancang ketika mereka berdua bertugas sebagai wakil mutawif (pembimbing) jemaah umrah sebuah syarikat pengurusan umrah. Seorang pramugara pesawat mengenali anggota kumpulan Inteam tersebut dan meminta menyanyikan sebuah lagu menerusi talian corong khas dalam kapal terbang untuk penumpang.

Saat itu dirakam dan menjadi tular di beberapa saluran media sehingga mendapat ribuan tontonan.

Video tersebut tular mungkin juga kerana ibadah umrah itu sendiri yang dekat dengan umat Islam.

SELAWAT BERGEMA 30,000 KAKI DI UDARA MENERUSI PESAWAT AIRASIA X MENUJU KE MADINAH

SELAWAT BERGEMA 30,000 KAKI DI UDARA MENERUSI PESAWAT AIRASIA X MENUJU KE MADINAH* * *MASHA ALLAH… ALLAHUMMA SOLLI 'ALA SAYYIDINA MUHAMMAD!Seronoknya tengok jemaah yang pergi menunaikan umrah berselawat beramai-ramai di dalam kapal terbang. Dimaklumkan jemaah merupakan rombongan yang dibawa oleh syarikat Tiram Travel dan ketika itu mereka sudah pun hampir tiba ke kota suci Madinah.Mudah-mudahan kita semua dapat menjejakkan kaki ke tanah suci Mekah dan Madinah suatu hari nanti Insya Allah.AMEEN!—————————————————————————–Admin: Sedap abang2 nasyid Inteam lead selawat. 🙂

Posted by Viralitive on Thursday, 8 February 2018

 

 

 

 

 

 

Sumber Video: Viralitive

 

 

Kongsi laman ini di:

Leave a Reply