Connect with us
Kool FM

Berita

Tunjuk Sikap Murah Hati, Group FB Ini Bongkar Sikap Sebenar Ketua Polis IPD Petaling

Tular satu ciapan di twitter mengenai ayat yang dipetik dari Asisten Komisioner Nik Ezanee.

Published

on

Semalam tular video menunjukkan Ketu Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal turun padang bersama-sama beberapa anggota polis yang lain dan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) untuk menyampaikan bantuan kepada seorang wanita.

Beliau berikan sumbangan ini selepas mendapati wanita tersebut yang juga merupakan seorang ibu bertindak mencuri barang makanan dan ubat bernilai RM58 di sebuah pasar raya.

Antaran barangan yang ditemui bersama ibu tersebut adalah penampal penyejuk suhu badan untuk anaknya yang sedang demam, kek pandan serta sosej untuk mengisi perut si kecil.

Bagaimanapun, terdapat posting dari group Facebook yang menceritakan sikap sebenar Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Nik Ezanee Mohd Faisal sebelum tular isu ini.

Menurut sumber, beliau memang seorang yang begitu suka menolong masyarakat. Bahkan, jika ada bekas pegawai polis yang sudah pencen dan mengalami kesusahan hidup juga beliau datang menziarah bertanyakan khabar.

No photo description available.

Dalam pada masa yang sama, tular satu ciapan di twitter mengenai ayat yang dipetik dari Asisten Komisioner Nik Ezanee. Memang betul-betul membanggakan kerana beliau tidak menggunakan kuasanya sembarangan.

Seperti biasa, warganet membanjiri dengan memuji sikap beliau dan mengharapkan supaya ahli PDRM yang lain mengikut contoh yang ditunjukkan oleh Ketua Polis Petaling.

No photo description available.

May be an image of 1 person

Semoga beliau dimurahkan rezeki lebih banyak untuk dikongsikan bersama.

 

 

 

 

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Ketua Polis PJ Hulur Bantuan Kepada Ibu Yang Terpaksa Mencuri Untuk Anak

Polis Saman Individu Tak Pakai Gloves, Ini Jawapan Ismail Sabri

 

 

 

 

Sumber: facebook , facebook

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement