Connect with us
Muaz Kasi Jadi

Skandal

Sinopsis

X ialah seorang penyiasat persendirian, lelaki bujang, agak playboy dan seorang yang sukar difahami. Suatu hari X telah didatangi oleh seorang wanita yang meminta X untuk menyiasat siapakah kekasih gelap suaminya. Tugas tersebut membawa X ke sebuah kafe yang sunyi dan terletak di kawasan terpencil. X mengesyaki seorang wanita iaitu pelanggan kafe tersebut ialah skandal kepada suami clientnya.

 

Setiap hari X mengintip pergerakan Erika, seorang wanita cantik yang penuh misteri. Setiap hari Erika akan duduk di meja paling belakang di kafe tersebut seorang diri. X cuba mencari kelibat lelaki bersama Erika, tetapi malangnya lelaki tersebut tidak kelihatan. X hampir putus-asa dan menganggap selama ini dia tersalah sasaran. Namun tanpa diduga suatu hari Erika menegur X. Mereka saling berkenalan. Dari situ X mendapat tahu bahawa setiap hari Erika menunggu kekasihnya di kafe itu, tetapi malangnya lelaki itu tidak muncul. Daripada perbualan mereka X juga mendapat tahu bahawa lelaki yang ditunggu oleh Erika telah beristeri. Ini menguatkan lagi teori X, bahawa Erika ialah kekasih suami client X.

 

Dari hari ke hari Erika semakin rapat dengan X. X dan Erika saling bertukar cerita. Namun X tetap merahsiakan siapakah dirinya dan tujuan asalnya mengintip Erika. Tanpa disedari X telah jatuh cinta pada Erika. Malah Erika juga kelihatan selesa dengan kehadiran X dalam hidupnya. Tambahan pula Erika makin putus-asa terhadap kekasih gelapnya yang seakan-akan menjauhkan diri darinya. Suatu hari X mengambil keputusan untuk meluahkan perasaannya pada Erika, namun belum sempat dia meluahkannya, Erika hilang. X tidak tentu arah mencari Erika. Sehinggalah X ditangkap oleh beberapa orang lelaki yang tidak dikenalinya dan dikurung di sebuah gudang lama. Pada waktu itu barulah X tahu bahawa Erika telah bertunang dengan seorang taikun. Tunang Erika menyangka X ialah kekasih gelap Erika selama ini. X menafikannya dan berterus-terang bahawa dia adalah penyiasat persendirian yang sedang mengintip Erika. Tunang Erika tidak percaya, X dibelasah oleh orang suruhan tunang Erika.

 

 

Watak & Perwatakan

Ungku Ismail Aziz (X)

Seorang penyiasat persendirian yang berumur lingkungan lewat 20-an. Kacak, playboy, suka memerhatikan orang di sekeliling dan agak misteri. Sukar untuk jatuh cinta. Seorang yang sangat komited dengan tugasnya. Perahsia dan sukakan suasana yang sunyi dan tenang.

 

Raja Ilya (Erika)

Seorang wanita berusia 20-an. Seorang yang cantik, menggoda, misteri dan mempunyai kekasih gelap. Sudah bertunang tetapi tidak cintakan tunangnya. Seorang yang tidak ramai kawan dan suka bersendiri. Seorang yang suka memendam perasaan. Sukar diramal dan agak berani.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement