Connect with us
Kool FM

Semasa & Hiburan

“Siapa Kata Kerja PELAKON Tak Penat?”- Jasmin Hamid

Bagi lah watak apa sekali pun, lakonan Jasmin Hamid memang power!

Published

on

Siapa tak kenal Jasmin Hamid kan? Setiap lakonannya pasti menjadi dan terkesan di hati penonton.

Hampir tiga dekad berada dalam industri lakonan, Jasmin berkongsi cerita penat lelah dirinya bergelar seorang pelakon.

Menerusi laman Instagramnya, Jasmin mendedahkan setiap hari selepas Subuh dia akan keluar mencari rezeki untuk menyara hidup sekeluarga.

View this post on Instagram

Siapa kata kerja PELAKON tak penat? Lepas Subuh je, terus keluar rumah menjemput Rezeki Allah untuk sara hidup.. Mana je ada ruang untuk luruskan pinggang, mesti tak akan lepaskan peluang… Yang penting, walau apapun pekerjaan yang HALAL, harus sentiasa bersyukur padaNya.. Kita kena enjoy dengan pekerjaan yang kita buat, baru akan dapat hasil yang berkualiti, dapat pahala dan Berkat.. Bukan senang nak ambil duit orang lain. Sebab tu kena kerja sungguh-sungguh.. . . Hebat Bukan? #artismalaysia #pelakonmalaysia #mother #syukurselalu #terimakasihallah #rezekidariallah #working #resting #moviemaking #behindthescenes #hebatbukan

A post shared by jasminhamid (@jasminhamidjh) on

Pelakon berpengalaman ini memulakan karier lakonan pada 1990 dan filem Boss merupakan langkah pertama sebagai anak seni pada usia 17 tahun.

Semoga Jasmin sentiasa dimurahkan rezeki dan terus menghiburkan kita semua.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement