Connect with us
Kool FM

Gaya Hidup

Selamatkah Skim Pelaburan ‘Ikut-Ikutan?’ AG, Haiza, Muaz Rungkai Isu Ini

Ikut kemampuan diri, bukan trend…

Published

on

Pelaburan adalah komitmen wang atau modal untuk membeli instrumen kewangan atau aset lain untuk mendapatkan hasil yang menguntungkan dalam bentuk bayaran faedah, pendapatan, atau penambahan nilai instrumen. Pelaburan merangkumi pelbagai bidang ekonomi, seperti pengurusan perniagaan dan kewangan, pun untuk rumah tangga, syarikat, atau kerajaan.

Akan tetapi, bukan semua pelaburan itu sama.

Terdapat pelbagai pilihan dan risiko yang tersedia ada daripada risiko rendah sehinggalah risiko yang lebih tinggi.

Teliti Pelaburan Dalam Bidang Baharu Pasca COVID-19 - Celik WangMungkin ada di antara anda yang sudah berada di dalam bidang pelaburan. Tidak kira apa pun tujuannya, ada sesetengah orang menyertai bidang pelaburan disebabkan ingin melabur wang simpanan, tetapi ada juga yang melabur hanya sekadar suka-suka.

Polis: Hati-hati penipuan sebagai pewaris harta dari luar negara ...Kali ini di Kool FM, penyampai pagi AG, Haiza dan Muaz menerima tetamu undangan iaitu Tuan Syamsuddin Kadir, selaku penasihat kewangan, untuk merungkai isu mengenai skim pelaburan ‘ikut-ikutan’ yang sangat popular di kalangan masyarakat kita sekarang.

Untuk anda yang baru sahaja ingin berjinak dalam bidang pelaburan ini, jika anda keliru tentang pelaburan, dan tidak tahu daripada mana hendak bermula, dengarkan topik ‘Selamatkah Skim Pelaburan ‘Ikut-Ikutan?’ di Catch Up Kool FM.

Semoga perbincangan ini memberi manfaat kepada anda semua.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement