Connect with us
Kool FM

Gaya Hidup

Peguam Ini Kongsi Cara Selesaikan Denda Kesalahan Jalan Raya Yang Melibatkan Mahkamah

Seorang peguam dari Nas Rahman & Co telah berkongsi prosedur sekiranya kita perlu naik mahkamah untuk selesaikan kesalahan yang tidak boleh dikompaun ini.

Published

on

Kita sebagai seorang pengguna jalan raya, kadang-kadang ada hari yang tidak menyebelahi nasib kita, akan ada pihak JPJ atau Polis Trafik menahan dan mengeluarkan saman atas kesalahan yang kita sedari mahupun tidak sedari.

Baru-baru ada seorang pengguna Twitter @MNasruddin_AR (Nas Rahman) yang seorang peguam dari Nas Rahman & Co telah berkongsi prosedur sekiranya kita perlu naik mahkamah untuk selesaikan kesalahan yang tidak boleh dikompaun ini.merupakan seorang peguam dari Nas Rahman & Co telah berkongsi prosedur sekiranya kita perlu naik mahkamah untuk selesaikan kesalahan yang tidak boleh dikompaun ini.

Menurut Tuan Nas, ada dua kesalahan yang tidak boleh dikompaun iaitu kenderaan tiada roadtax atau insurans atau memandu sambil menggunakan telefon bimbit. Setelah mendapat saman dari JPJ atau Polis Trafik, kita perlu tahu lokasi mahkamah dan tarikh yang kita perlu hadir.

Untuk bacaan selanjutnya, klik saja disini.

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement