Connect with us
On Air Di Kool

Gaya Hidup

Nama Balqis Dikatakan Tidak Baik Dan Anak Boleh Terkena Penyakit Pelik? Ini Jawapan Mufti WP

Published

on


Mampu menjiwai watak sedih dan itulah kekuatan bakat lakonan Puteri Balqis Azizi atau lebih mesra dipanggil Aqish. Setiap bakat lakonannya akan memberi impak kepada penonton sampaikan ada yang mampu mengalir air mata apabila pelakon cilik ini melakonkan babak sedih.

Dari situ membuatkan namanya melonjak naik dalam dunia hiburan. Meskipun dia seorang anak seni yang pernah hidup dalam dunia popular, realitinya mereka juga manusia biasa yang akan diuji oleh Maha Pencipta. Adakala berada di bawah dan adakala berada di atas.

Sumber: cariangoogle

Begitulah yang dilalui oleh pelakon hebat kanak-kanak ini. Setelah 2 tahun menyepi dalam dunia hiburan, kehidupannya dihimpit dengan kesusahan  sampai tak makan selama 3 hari. Pendapatan hidupnya bergantung pada penjualan buku puisinya di sekitar kawasan Kuala Lumpur.

Jom lihat episod Bersamamu pada awal Januari lalu. Sungguh menyayat hati….

Ustaz cakap jangan letak nama Balqis…

Rentetan itu, ramai netizen menyuarakan suara mereka di ruangan komen episod Bersamamu kali ini dan apa yang paling menarik perhatian orang ramai adalah satu komen ini yang berbunyi tentang penggunaan nama Balqis yang dikaitkan dengan penyakit misteri.

Sejauh mana kebenaran ini?

Berikutan itu, ramai yang menyoalkan tentang isu ini. Adakah benar jika meletakkan nama anak Balqis akan datang penyakit misteri? Lihat jawapan Mufti Wilayah Persekutuan, Dr. Zulkifli Mohamad dan juga pendakwah bebas media sosial, Ustaz Ad-Dien.

Jawapan dari Mufti WP

Jawapan dari Ustaz Ad-Dien…

Jadi, tak ada masalah pun nak letak nama anak Balqis asalkan nama tersebut mempunyai maksud yang baik supaya personaliti seiring dengan nama yang diberi. Semoga kehidupan Balqis lepas ni semakin baik.

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

‘Terima Kasih Kerana Akhirnya Nampak Penulisan Puisi Puteri..” – Puteri Balqis Zahirkan Rasa Syukur

Jaga-Jaga! 20 Jenis Penyakit Ini Tidak Boleh Ambil Produk Sebarangan

 

 

 

 

 

 

Sumber: YTtwitterSumber:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement