Connect with us
Kool FM

Semasa & Hiburan

Mawar Rashid Aktif Di Gym Walaupun Sarat Hamil

Terkenal dengan nama panggilan Mekwa, pelakon jelita Mawar Rashid tetap aktif bersenam di gym meskipun sedang sarat hamil.

Published

on

Terkenal dengan nama panggilan Mekwa, pelakon jelita, Mawar Rashid tetap aktif bersenam di gym meskipun sedang sarat hamil.

Menerusi video yang dimuat naiknya di laman Instagram, Mawar memberitahu tiada alasan untuk dia tidak bersenam walaupun sedang hamil 7 bulan.

View this post on Instagram

Hari ni Mekwa buat cardio, treadmill 27minutes. Pastu alang2 join class Zumba yang light2 je. Walaupun tengah preggy, tak de excuse untuk kita exercise KECUALI doktor tidak benarkan. Tapi ingat, exercise, exercise jugak, warm up and stretching jangan tinggal, air kena minum cukup atleast 2 litre water and cukup rest especially to preggy mommy like me ❤️ Take care everyone! #7monthspregnant

A post shared by MAWAR RASHID (@mawarashid) on

“Hari ni Mekwa buat cardio, treadmill 27minutes. Pastu alang2 join class Zumba yang light2 je. Walaupun tengah preggy, tak ada excuse untuk kita exercise KECUALI doktor tidak benarkan.” tulisnya menerusi kapsyen di Instagram.

Selain itu, Mawar juga berpesan kepada pengikutnya yang mungkin hamil sepertinya untuk banyak meminum air kosong sekurang-kurangnya 2 liter sehari dan rehat secukupnya.

“Tapi ingat, exercise, exercise jugak, warm up and stretching jangan tinggal, air kena minum cukup atleast 2 litre water and cukup rest especially to preggy mommy like me.” ujarnya lagi.

Didoakan semoga proses kelahiran cahaya mata sulung Mawar dan suami, Raf Yaakob berjalan dengan lancar ya.

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement