Connect with us
Kool FM

Gaya Hidup

Salah Tonyoh Macam Badut, Ini Cara Pakai ‘Blusher’ Dengan Betul

Jangan main sapu je tau!

Published

on

Blusher atau pemerah pipi adalah salah satu bahan solekan wanita diletakkan di bahagian pipi untuk melengkapkan keserian wajah.

Cuma, ada cara yang betul kalau nak pakai blusher, bukan main sapu je sebab kita semua memiliki bentuk muka yang berlainan.

Takut nanti salah sapu, jadi badut pula!

via GIPHY

Untuk memudahkan anda jom tengok cara sapu blusher dengan betul mengikut bentuk muka. Cuma kenal pasti bentuk muka anda dan lihat bahagian kawasan pipi mana yang perlu sapu blusher. Jom!

 

 

Biasalah bila dah sedap sapu blusher tu terlebih pula. Okay, ada satu tip yang boleh anda gunakan! Dab kan foundation di bahagian pipi menggunakan span lembab untuk mengurangkan warna pemerah pipi dan blend sehingga tona nampak lebih natural.

Jangan sesekali sapu menggunakan make up remover ya nanti solekan nampak pelik. Semoga memberi manfaat!

 

Untuk bacaan lebih menarik klik saja senarai artikel berikut:

Lelaki Suka Perempuan Make Up atau Natural Beauty?

Bergambar Bersama, Netizen Puji Adik Beradik Ella Semua Cantik-Cantik

 

 

 

 

Sumber: GH

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement