Connect with us
Kool FM

Gaya Hidup

Masalah Internet! Lelaki Ini Kongsi Cara Buat Hotspot Unlimited

Selamat mencuba!

Published

on

Semenjak musim COVID-19 menyerang, rutin harian bertukar 360 darjah. Banyak perkara harus dilakukan dari rumah bagi memutuskan rantaian virus ini.

Antaranya menghantar segala bahan kerja dari rumah, menghadiri kelas  atas talian dan semua ini menggunakan  internet yang kuat. Mungkin ada segelintir daripada kita tidak mempunyai masalah ini cuma bagi sesetengah daripada kita internet adalah satu masalah besar.

via GIPHY

Lebih-lebih lagi bila menggunakan internet hotspot, lagilah makan masa agak lama untuk muat naik dan muat turun bahan.

Jadi, seorang pengguna twitter berkongsi tip untuk menyelesaikan masalah ini. Sangat sesuai untuk mana-mana pelajar mengalami masalah internet atau yang tidak mempunyai rangkaian internet sepanjang bekerja di rumah.

 

Image may contain: ‎text that says "‎ض @nxdzmkhzzz Jan 13 STEP 1st 000 pergi dekan bahagian Windows, seach dekat situ, cari COMMAND PROMPT' macam yg aku tunjuk dalam gambar tu Belah kiri, belah kanan jangan tengok harini memang MANU duduk atas semua tempat‎"‎

Image

 

Image may contain: ‎text that says "‎ض @nxdzmkhzzz Jan 13 STEP STEP 2nd 000 click RUN AS ADMINISTRATOR' tu, kalau tak keluar macam tu korang right click pastu ade la nnti apa-apa pon keluar tekan je run‎"‎

Image

 

Image may contain: ‎text that says "‎ض @nxdzmkhzzz Jan 13 STEP 3 000 lepas tekan run apa semua tu, nnti dia keluar macam ni dekat bahagian desktop‎"‎

Image

 

Image may contain: ‎text that says "‎ض @nxdzmkhzzz Jan 13 Replying to @nxdzmkhzzz STEP 4 000 dah keluar benda alah ni dekat desktop, masukkan benda ni kat situ (copy paste je nnti):- netsh int pv4 set glob defaultcurhoplimi=65 kalau nak reset balik, buat benda sama masukkan ni:- netsh int ip reset lepastu restart‎"‎

Image

 

Image may contain: ‎text that says "‎ض @nxdzmkhzzz Jan 13 STEP 5 000 Bila dah masukkan code tu kat dalam benda ni, ust tekan enter. PASTIKAN DIA KELUAR ΟΚ.' Kalau tak keluar ok maksudnya ada code yg salah korang masukkan‎"‎

Image

 

Image may contain: ‎text that says "‎ض @nxdzmkhzzz an 13 Bila dah settle semua atas tu, connect je hotspot korang macam biasa. Nanti quota hotspot korang akan habes, tapi hotspot still jalan macam biasa kat laptop 000 Jadi macam wifi cuma mbps tak laju macam wifi la hahaha‎"‎

Image

Bagaimanapun, dia mengingatkan kepada orang ramai cara ini tidak selaju wifi kerana internet telefon bergantung pada jumlah kelajuan mbps.

Harap perkongsian ini membantu untuk anda semua buat kerja, menonton drama, netflix atau menghadiri online kelas. Selamat mencuba!

 

 

 

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Tak Kisah Redah Pacat & Nyamuk, Pelajar Ini Tetap Sanggup Demi Internet Untuk Jawab Exam

Apa Jadi Pada Dunia Sekiranya Tiada Akses Internet Secara Tiba-Tiba?

 

 

 

 

Sumber: twitter

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement