Connect with us
Kool FM

Gaya Hidup

Guna Bahan Ni Je Untuk Rumah Wangi, Yang ‘Last’ Tu Semua Orang Ada Punya!

Mudah bukan? Bancuh dan sembur je.

Published

on

Lalu je rumah dia, mesti bau wangi. Rajinnya hari-hari dia bersihkan rumah,”

Mesti timbul rasa cemburu kalau rumah jiran sebelah selalu berbau wangi. Kita pula hari-hari menyental rumah, siap guna penyembur wangian automati yer, tapi bau wangi tak sampai ke luar rumah pun. Apa yang tak kena?

Rumah kita syurga kita. Kena hias cantik-cantik dan jenis aroma yang dipilih haruslah tepat! Untuk keselesaan kita juga kan…

Kalau nak tahu trick rumah kekal wangi tanpa menyental setiap hari, jom baca perkongsian wanita ini menerusi ciapan twitter.

Tip 1: Perabot

Tip 2: Lantai rumah

Sebelum nak mengemop lantai menggunakan 3 bahan di bawah, sebaiknya menyapu sampah terlebih dahulu.

Tip 3: Rumah

Pastikan langsir dan kesemua perabot berfabrik disembur supaya bau wangiannya tahan lebih lama.

Tip 4: Bilik air

Mudah bukan? Bancuh dan sembur je. Tip lain lagi, lantai rumah pastikan setiap hari disapu walaupun anda meninggalkan rumah seharian.

Selamat mencuba!

 

 

 

Untuk bacaan yang lebih menarik, anda boleh klik saja senarai artikel berikut:

Boleh Ke Beli Rumah Di Waktu Pandemik Ni?

Banyak rumah dilelong kesan PKP

 

 

 

 

 

 

Sumber: @tweetislamik

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement