Connect with us
Kool FM

Gaya Hidup

10 Lagu Ikonik K-Pop Yang Pernah ‘Menghantui’ Dan Didengari Rakyat Malaysia

Rugi kalau peminat KPop tak tahu!

Published

on

Gelombang hallyu bermula sejak dari akhir tahun 1990 lagi. Istilah tersebut merangkumi kesemua aspek industri hiburan Korea seperti nyanyian, lakonan dan juga pop culture negara tersebut.

Kira-kira lebih sedekad yang lalu iaitu pada tahun 2010, gelombang hallyu mula melanda seluruh dunia oleh kerana kewujudan media sosial. Bermula pada tahun itu, lagu-lagu K-pop dan juga drama Korea secara tidak langsung telah berjaya menarik peminat dari pelbagai negara menjadikan ia terkenal hampir di seluruh dunia.

photo_2020-12-24_12-08-12

Berdasarkan laporan yang ditulis oleh Koreaboo pada tahun lepas, Malaysia terletak di tangga ke-10 dalam senarai peminat K-pop paling ramai. Walaupun negara kita tersenarai dalam top 10, pastinya tak semua rakyat Malaysia minat akan genre ini.

Minat atau tidak, memandangkan gelombang hallyu telah melanda dunia sejak dari tahun 2010 lagi, pastinya ada banyak lagu K-Pop yang anda pernah dengari di corong-corong radio. Hari ini, kami akan kongsikan 10 lagu ikonik K-Pop yang anda pasti pernah dengar dan tahu meskipun anda bukanlah peminat K-pop tegar.

 

Untuk bacaan selanjutnya, klik saja disini.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement