Connect with us
Kool FM

Semasa & Hiburan

Episod Akhir Takdir Yang Tertulis Buat Penonton Ternganga, Shahrulezad Hanya Mampu Ketawa

Memang tak sangka plot twist drama ni, sampai pengarahnya pun hanya mampu ketawa je…

Published

on

Selepas 15 episod ditayangkan, maka tamatlah drama Takdir Yang Tertulis. Amacam, puas hati tak ending dia? Siapa yang tonton drama ni mesti jangkakan penutup cerita ni akan tamat tanpa ada apa-apa spekulasi dan cerita tambahan lain. Namun jangkaan itu meleset apabila babak paling akhir kita dipertontonkan dengan satu adengan yang membuatkan penonton rasa nak menjerit. 

Sejurus habis drama tersebut, warganet terus membanjiri media sosial dengan komen seolah-olah rasa tertipu dengan plot twitst Takdir Yang Tercipta. Tak sangka rupanya Mika yang selama ini disangka anak Ean, rupanya anak Hakim. Bukan setakat warganet, rakan-rakan artis pun turut ‘terkena’ dengan ending tersebut.

“Anak si setan tu rupanya. Kita tunggu season 2 pula. Tahniah, best cerit ni dan pelakon semua mantap termasuk mika,” tulis pelakon Zarina Zainudin.

Disebabkan ending yang macam tu, ramai penonton menjangkakan akan ada musim kedua. Tapi yang tu kena tunggu pengarahnya, Sharulezad umumkan dululah. Dalam pada itu, Sharulezad atau dikenali dengan nama Budak Ijat hanya mampu ketawa dengan babak plot twist tersebut. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by shahrulezad mohameddin (@budakijat)

“Ampunkan patik penunggu gua” tulisnya seperti meminta maaf kepada penonton kerana menghasilkan ending drama seperti itu. 

Apa-apa pun, memang ramai puji kehebatan drama tersebut dengan jalan cerita yang mantap dan tidak cliche. Barisan pelakon juga patut diberikan pujian atas lakonan yang berkesan. Moral drama juga jelas, dan segala teka-teki terjawab. Tapi, disebabkan plot twist yang macam tu, harap drama Takdir Yang Tertulis ni dapat dilanjutkan ke musim kedua. 

 

Baca juga artikel menarik lain:

Wanita Guna ‘Gorilla Glue’ Untuk Cantikkan Rambut, Terpaksa Terima Rawatan Di Hospital

Akibat ‘Kurang Cerdik’ Buang Sampah Merata, Penguatkuasa Temui Alamat Rumah Pada Sampul Kurier

 

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement