Connect with us
Kool FM

Berita

Tergamak! Lelaki Bunuh Isteri Sarat Mengandung Selepas Selfie Bersama

Kemalangan tersebut sebenarnya bukanlah satu kemalangan kerana ia adalah rancangan jahat Hakan untuk menuntut wang insuran isterinya.

Published

on

Tergamaknya seorang suami buat satu tindakan luar jangkaan kepada isterinya yang sedang mengandung. Kejadian berlaku di Turki beberapa hari lalu menunjukkan tindakan seorang lelaku yang sanggup berswafoto terlebih dahulu sebelum menolak isterinya ke tebing bukit sehingga maut. Si isteri bagaimanapun dipercayai sedang sarat mengandung tujuh bulan.

Memetik laporan tempatan, kejadian itu berlaku ketika pasangan berkenaan bercuti di Butterfly Valley. Suspek yang bernama Hakan Aysal berusia 40 dikatakan dia melakukan perbuatan terkutuk itu hanya kerana mahu menuntut insuran nyawa isterinya, Semra Aysal. Mangsa kemudiannya telah disahkan meninggal dunia bersama bayinya.

Menurut pendakwa raya, pasangan tersebut sempat berswafoto di tebing bukit sebelum suspek bertindak menolak mangsa. Tambahnya, kemalangan tersebut sebenarnya bukanlah satu kemalangan kerana ia adalah rancangan jahat Hakan untuk menuntut wang insuran isterinya.

Hakan dipercayai telah melakukan pembunuhan dengan sengaja dan dikatakan sudah merancang untuk membunuh isterinya bagi mendapatkan wang insurans nyawa sebanyak 400,000 lira Turki iaitu kira-kira RM231,000. Tambahnya, pasangan tersebut telah duduk di tebing bukit selama tiga jam kerana Hakan mahu memastikan bahawa tidak ada orang di sekitarnya sebelum menolak isterinya jatuh ke tebing bukit.

Bagaimanapun, pihak insuran Hakan menolak permohonan tuntutan insuran dibuat olehnya selepas curiga dengan punca kematian Semra. Hakan juga telah menafikan tuduhan yang dibaca bahawa dia merancang untuk membunuh isternya ketika soal jawab di mahkamah.

Semasa di mahkamah, Hakan membuat keterangan bahawa isterinya itu terjatuh ketika dia sedang bangun untuk mengambil telefon yang diminta oleh isterinya dan kemudian mendengar isterinya menjerit ketika dia berjalan beberapa langkah untuk mengambil telefon dari begnya. Mahkamah Tinggi Jenayah Fethiye memerintahkan Hakan akan ditahan kerana merancang pembunuhan isterinya.

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Bunuh isteri kekasih

Dianggap ‘Hero’ Selepas Membunuh Kekasih Gelap Isteri Di Pusat Karaoke

 

Sumber: The Sun

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement