Connect with us
Kool FM

Berita

“Takut Ada Yang Tak Sanggup Nak Tengok,” – Ibu Ainul Mardhiah Tunjuk Cara Tukar Trachy

Menurutnya, penukaran trachy ini akan dilakukan dua minggu sekali akan dilakukan dan Ainul akan pakai hanya sementara saja. 

Published

on

Adik Ainul Mardhiah, masih lagi menjadi tumpuan pengguna media sosial kerana ramai ingin melihat perkembangannya selepas melakukan perbedahan Germ Cell Tumor di bahagian mulutnya.

Perkembangan tahun demi tahun menunjukkan perkembangan yang positif. Kini, adik Ainul sudah pandai berjalan dan galak bermain dengan adiknya, Umar Abdurrahman.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nurul Erwani Zaidi (@_nrlerwani)

Apa yang menarik perhatian kami lagi apabila ibu Ainul memuat naik video yang menunjukkan cara menukar tiub trakeostomi atau trachy pada bahagian saluran pernafasan di kawasan leher adik Ainul.

Menurutnya, penukaran trachy ini akan dilakukan dua minggu sekali akan dilakukan dan Ainul akan pakai hanya sementara saja.

“Sebenarnya dah lama nak kongsi cara tukar trachy, tapi takut ada yang tak sanggup nak tengok,” tulisnya ringkas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nurul Erwani Zaidi (@_nrlerwani)

Menjengah ruangan komen, ramai yang memuji  adik Ainul seorang kanak-kanak yang kuat dan ada juga yang berkongsi kisah anak mereka juga mengalami situasi yang sama perlu dipakaikan tiun tekak.

May be an image of one or more people and text that says "angieshalasiah such a strong girl adik Ainul, dulu anak saya pun guna trachy, tukar sendiri dah jadi rutin, 3tahun guna, Alhamdulilah skrg dah sembuh masalah pernafasan dia. semoga Ainul akan diber kesembuhan sama dgn Aryan Malik. Aaminnnn 1d 190 likes Reply View replies (4) farahadibahismail Allahuakbar menangis tengok Semoga Ainul sihat cepat tak perlu pakai trachy lagi 1d 71 likes Reply"

May be an image of text that says "norhaitah.ab Kuatnya Ainul..tak Ainul. menangis pun..Alhamdullah..respect kat ibubapa Ainul yg menjaga Ainul dgn baik ..semoga Allah beri kesembuhan od Ainul..Amiin Id 81 likes Reply View replies fatinilani Ainul good girl. 1d 10 likes Reply"

Semoga adik Ainul kembali sihat sepenuhanya seperti kanak-kanak lain dan bebas dengan tiub trakeostomi.

 

 

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Dulu Penghidap Kanser Germ Cell Tumor’, Kini Adik Ainul Kini Sudah Laju Berjalan

“Ainul Bambam” -Dr.Amalina Luah Rasa Rindu Terhadap Bayi Yang Dirawat

 

 

 

 

Sumber: instagram

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement