Connect with us
Kool FM

Semasa

Selalu Kereta Myvi Buat Hal, Kali Ini Gadis Tunjuk Contoh Baik

Lebih membuatkan warganet kagum lagi apabila wanita tersebut bukan saja menolak tapi memberi tumpang kereta untuk membawa ke destinasi yang ingin dituju oleh individu berkerusi roda tersebut.

Published

on

Kebanyakan insiden di luar jangkaan pasti melibatkan kereta jenama tempatan, Myvi. Lihatlah antara kemalangan yang berlaku pada bulan Januari lepas apabila kereta Alphard terbalik selepas dilanggar Myvi dari belakang dan keadaan kereta Myvi pula hanya kemek bahagian depan.

Namun, lain pula terjadi pada sebuah pita rakaman dari kamera tertutup yang tular di media sosial menunjukkan seorang wanita membawa kenderaan Myvi membantu individu berkerusi roda.

Lebih membuatkan warganet kagum lagi apabila wanita tersebut bukan saja menolak tapi memberi tumpang kereta untuk membawa ke destinasi yang ingin dituju oleh individu berkerusi roda tersebut.

Menjengah ruangan komen, rata-rata memberi penghormatan terhadap pemandu Myvi tersebut dan ada juga yang mendoakan agar kebaikannya hari ini akan dibalas.

May be a Twitter screenshot of 1 person and text that says "ameeynkeychick @ameeynkeychick 11h Replying to @anthraxoox Syabas pemilik myvi...semoga menjadi contoh kepada owner myvi yg lain.. 0:01 11.7K vIews 12 206 A.L @albukhariishak 11h Replying to @anthraxxxx Myvi not only just be the king in the highway but also be the king in humanity, syabas anak muda 3 61"

May be an image of text that says "reiskandar @reiskandar. 14h Replying to @anthraxxxx Faith in Myvi driver restored 15 224"

May be an image of 1 person and text that says "Kemaih Cendoi @DynoDeen 1h Replying to @anthraxxxx Jangan pandang myvi pada luarannya. Pandang lah pada drivernya"

May be a Twitter screenshot of text that says "min @r10thegoat 9h Replying to @anthraxoox macam kat triang, bera??? pape pun big respect for that warmth heart women. faith in humanity restored by you Spill678777 @spill678777 11h Replying to @anthraxxxxx A beautiful girl with a neautiful heart Thank you for helping. 11 Is Wa Zi @ziwasi 3h Replying to @anthraxxxx Kita barangkali tidak bersaudara atas nama keimanan, tapi kita bersaudara atas nama kemanusiaan. Tahniah untuk adik ini. 2"

Harap lebih ramai lagi individu yang baik hati diluar sana tidak kira la sama ada pakai kereta tempatan atau luar negara.

 

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Tidak Mahu Rakan Kantoi, Ahli Grup Myvi Yakinkan Harga ‘Trade-In’ Rim Enkei Itu Murah

“Dah Langgar, Nak Lari!” – Polis Berjaya Tahan Pemandu Myvi Merah

 

 

 

 

 

Sumber: twitter

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement