Connect with us
Kool FM

Berita

“Sabar Jelah..” Pemandu Naza Halang Laluan Ambulans Dalam Kecemasan Dikecam!

Cubaan ambulans yang dipandu untuk bergerak dengan lebih pantas terhalang disebabkan terdapat sebuah kereta Naza yang berada dihadapannya.

Published

on

Malam tadi tular satu video menunjukkan sebuah kereta yang dipercayai jenis Naza Forte telah menghalang perjalanan sebuah ambulans yang kecemasan. Video rakaman dash cam tersebut telah dikongsikan oleh pengguna TikTok, Azman Roy, ambulans tersebut yang pada mulanya berada di lorong kanan bagaimanapun terpaksa menukar laluan ke lorong tengah disebabkan jalan yang sesak.

Cubaan ambulans yang dipandunya untuk bergerak dengan lebih pantas terhalang disebabkan terdapat sebuah kereta Naza yang berada dihadapannya. Berbanding kenderaan lain yang dilihat bergerak ke bahagian tepi untuk memberikan laluan, kereta tersebut bagaimanapun langsung tidak berganjak walaupun lampu dan siren sudah pun dibunyikan.

@hikumi_85Sabarrr jer lahhhh… ##fyp ##ambulans♬ bunyi asal – Azman Roy760

Kereta berkenaan dilihat lebih berani apabila terus kekal di laluannya meskipun Azman berulang kali menyebut nombor pendaftaran kenderaan tersebut untuk memintanya untuk beralih ke tepi bagi membuka laluan. Difahamkan kejadian berkenaan berlaku semalam, 10 Mac 2021 di Lebuhraya Persekutuan ketika dalam perjalanan ke sebuah hospital yang terletak di ibu negara.

Tambah Azman, dia begitu berharap agar orang ramai lebih peka dan memberi ihsan kepada pasukan barisan petugas hadapan yang sedang bertugas kerana masalah seperti ini bukanlah pertama kali berlaku kepada mereka. Video berdurasi 50 saat telah menerima pelbagai reaksi daripada warganet dan rata-ratanya memberi komen kecaman. Ramai yang berpendapat bahawa kereta tersebut bersikap biadap dan langsung tidak ambil peduli dengan apa yang terjadi di sekeliling.

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Suami Bonda Rozita Takut Hospital, Ambulans Siap Datang Ambil Di Rumah

‘The King Of Road’ Myvi Langgar Ambulans Sehingga Terbalik

 

 

 

 

Sumber: TikTok Azman Roy

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement