Connect with us
Kool FM

Berita

Keluarga Ini Hilang Tempat Tinggal Tidur Dalam Kereta, Terkejut Dengan Reaksi Kaum..

Ternayata masih ada lagi keluarga yang menghadapi keperitan.

Published

on

Keperitan hidup sehingga mengheret satu keluarga tidur dalam kereta bukan lagi perkara baru yang kita dengar. Sebelum ini sudah banyak kehidupan nasib malang ini terjadi disebabkan keadaan ekonomi yang menjerut rakyat.

Begitulah yang dialami oleh keluarga ini apabila mereka sekeluarga terpaksa berteduh di dalam kereta di sebuah stesen minyak kerana kehilangan tempat tinggal.

Menurut wanita tersebut, mereka terpaksa melalui kehidupan perit ini akibat suaminya dibuang kerja hanya kerana membungkuskan makanan untuk anaknya.

Image may contain: one or more people, text that says "LCOM Stay 28% 12:23 +60 11-6110 7896 typing.. cik boleh listkan barang cik 12:20 am Alhamdulilah skrg ni saya duduk dlm kereta..sbb ..sbb tak ade tempat tinggal..suami kene buang kerje disebabkan suami saya nk bungkus mknan utk anak saya tokey marah 12:21 am 5 UNREAD MESSAGES Kalau bole ade brg makanan bole lah anak2 saya mkn dlm kereta boleh mkn kt tepi jln 12:22 am 12:23 am Typeamesage"

Image may contain: text that says "Saf LCOM Stay SOSonly @31% 12:57 +6011-61107896 7896 11-6110 online Ni kami skrg 12:23 am 12:23 am Encik bole tlg bntu kami,dpt makanan pun syukur alhamdulilah sgt sbb anak dri tdi lapar 12:23 am kat mana ni cik am Allah la 12:32 am Dekat shell taman tas 12:32 am Ni pun kami terpaksa duduk kt shell sbb duit de nk isi minyak am Klau encik bgi makanan pada kami saya memang syukur alhamdulilah 12:33 am Dpt anak saya mkn 12:33 am Type message"

Apa yang lebih mengujakan kami apabila ramai yang turun padang membantu keluarga tersebut selepas tular perbualan whatsapp tersebut dan mereka yang datang untuk menghulurkan bantuan adalah dari pelbagai kaum.

Situasi tersebut dikongsi oleh seorang pengguna facebook yang menggunakan nama samaran Selva Kumar.

Jika dalam kalangan pembaca kami ingin menyalurkan bantuan atau sumbangan, anda boleh terus menghubunginya.

No photo description available.

Image may contain: people sitting and car

Image may contain: one or more people and people sleeping

Mungkin ada yang menganggap keadaan kembali pulih sekejap selepas kerajaan mengumumkan sektor ekonomi dilonggarkan semasa Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP), ternayata masih ada lagi keluarga yang menghadapi keperitan.

 

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel disini:

Posting Seakan ‘Hint’ Keluarga, Menguatkan Ura-Ura Hubungan Neelofa dan Hariz Bermasalah?

Uncle Kentang Kembali Bantu 5 Sekeluarga Tidur Di R&R

 

 

 

 

 

Sumber: facebook

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement