Connect with us
Kool FM

Berita

“Menggigil Tangan Doktor Cucuk Jokowi,” – Netizen

Bukan perkara mudah ye….

Published

on

Semalam kecoh dengan berita Presiden Indonesia, Joko Widodo yang menerima vaksin COVID-19 yang pertama bagi meningkatkan keyakinan rakyatnya terhadap vaksin berkenaan.

Majlis “Suntikan Perdana” di Istana Presiden di Bogor yang berlangsung semalam jam 9.40 pagi waktu Indonesia barat, secara Live menerusi Youtube Sekretariat Presiden.

Namun, apa yang menarik perhatian warganet apabila melihat tangan doktor yang mengigil ketika menyucuk vaksin Sinovac dari China itu ke lengan Presiden Jokowi.

Seperti biasa, warganet memberi komen tentang perkara ini kononnya wujud teori kospirasi agenda Yahudi China di sebalik suntikan yang diberi kepada presiden Jokowi.

Image may contain: 1 person, text that says "ItsMissLlama™ #Hello2021 @it... Replying to @NadiaAzlan Teori konspirasist: Doktor di paksa menjadikan Jokow seorang Yahudi. Vaksin adalah agenda Yahudi China 12 Nadia Azlan å @NadiaAzlan 10h Teori antivaxx ke 21"

Image may contain: 1 person, text that says "Nadia Azan @NadiaAzlan 10h Padahal tu mesti doktor yang paling hebat di Indonesia. 3 11 Firdaus Suleman @firdaussulei... Paling hebat tapi masih gugup, besar tanggungjawabnya tu. Covid-19 ni sungguh menakutkan. 10h."

Kami juga percaya doktor yang dipilih adalah yang terbaik tapi hebat macam mana pun seseorang itu, pasti ada perasaan gemuruh.

Lebih-lebih lagi menyuntik vaksin ke lengan presiden di hadapan 270 ribu penduduk Indonesia. Bukan perkara mudah ye….

 

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Perdana Menteri lancar Papan Pemuka Digital LAKSANA

‘AS$300 Juta Daripada Dana 1MDB Telah Dipulangkan Kepada Kerajaan Malaysia’ – Perdana Menteri

Sumber: twitter

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement