Connect with us
Kool FM

Berita

Lelaki Ini Disaman RM1,000 Sebab Main Belon

Sekarang ni, ambil langkah berhati-hati. Keluar bila perlu dan sentiasa pakai topeng muka.

Published

on

Sepanjang musim wabak COVID-19 ini, kerajaan telah mengeluarkan beberapa standard operating procedure (SOP) bagi mengekang penularan wabak berjangkit ini. Jika gagal mematuhi, kompaun RM1,000 akan dikenakan.

Apa yang menarik perhatian kami apabila perkongsian seorang lelaki tentang nasibnya disaman RM1,000 kerana tidak memakai topeng muka ketika bermain belon air di kawasan riadah.

Tidak berkata banyak, pemuda tersebut kemudiannya dibawa ke balai berdekatan dengan menaiki kenderaan polis untuk menuju ke Balai Polis Iskandar Puteri berdekatan dengan sebuah pasar raya.

Image may contain: one or more people and people sitting, text that says "Daijobu @aimanomist Jan 11 Replyingto @aimanomist Currently dalam kereta polis nak ke balai ๑๐ 211 t2 11 224 山"

Image

Dalam pada masa sama juga, pemuda tersebut kongsikan sekeping foto keadaan kawasan riadah tersebut dengan menyertakan beberapa persoalan yang timbul menerusi laman akaun twitter miliknya.

Image may contain: one or more people and outdoor, text that says "Daijobu @aimanomist Jan 12 Ini tempat kitorang bersukan & riadah ngan belon. 1. Tengah rekriasi kena pakai mask? 000 2. Kawasan kosong wajib pakai mask? (Tak sampai 10 orang di taman) 3. Nak keluar kompound kena ke balai?? Mask kami simpan dalam poket masa tangkap gambar. 50 312"

Malah, dia turut kongsikan pesanan ringkas dari polis yang bertugas waktu tersebut.

“SOP dalam TV tak sama dengan balai. Jadi, polis ikut peraturan balai,”

Bagaimanapun dia mendengar ura-ura mengatakan polis tersebut ingin penuhkan KPI buku saman mereka.

No photo description available.

Seperti biasa, warganet tampil memberikan pendapat dan pandangan masing-masing.

Image may contain: text that says "Allfather @SemuaAyah ๑ම Replying to @zackfaraday and @aimanomist Seperti gambar di atas, Lari2 & main buih bukan aktiviti sukan. Lebih elok lah jika saudara tinggal di umah jika tiada keperluan untuk keluar. Melepak dengan kawan juga bukan keperluan terutamanya dengan keadaan covid di negara sekarang. Translate Tweet 12:42 AM. Jan 12, 2021 Twitter for iPhone"

No photo description available.

Sekarang ni, ambil langkah berhati-hati. Keluar bila perlu dan sentiasa pakai topeng muka.

 

 

 

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

“Saman Je, Tak Payah Buat Macam Tu,” – Polis Trafik Buat Hal

Polis Beri Amaran ‘Jangan Sengaja Redah Banjir’ Atau Kompaun RM300 Akan Dikenakan

 

 

 

 

Sumber: twitter

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement