Connect with us
Webinar Kool

Berita

Kompaun Serta Merta Lepas Jam 10 Malam!

Tindakan tegas akan diambil terhadap individu yang tidak mengikuti SOP.

Published

on

Semalam Menteri Kanan Pertahanan Dato’ Ismail Sabri telah mengeluarkan Prosedur Operasi Standard (SOP) yang telah dipersetujui bersama pihak Menteri Kesihatan Negara berkenaan PKPB yang dilaksanakan di sekitar kawasan Selangor, Kuala Lumpur dan juga Putrajaya.

Susulan itu, Ketua Polis Daerah Shah Alam Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, pihak mereka akan memperketatkan Sekatan Jalan Raya (SJR) dan jika terdapat mana-mana individu gagal mematuhi SOP ketika pemeriksaan sekatan jalan raya (SJR) dijalankan akan dikompaun serta merta.

“Tindakan tegas akan diambil terhadap individu yang tidak mengikuti SOP yang ditetapkan selepas jam 10 malam kerana pada waktu siang, kita akan lebih longgar yang mana kita faham ramai penduduk daerah ini masih bekerja dalam tempoh PKPB,” jelasnya.

Menurut beliau lagi, empat SJR utama dilaksanakan iaitu di Persiaran Kayangan Seksyen 7, Persiaran Tengku Ampuan Seksyen 26, Plaza Tol Shah Alam dan Plaza Tol Setia Alam.

Turut dilakukan di tiga lokasi SJR dilaksanakan oleh IPD Klang Utara iaitu di hadapan Stesen Minyak Petron (berdekatan Aeon Mall Bukit Raja), Batu 8 Jalan Meru Tambahan dan Batu 10 Jalan Kapar.

Manakala di Klang Selatan, SJR diadakan di Persiaran Kota (susur keluar Majlis Perbandaran Klang), Batu 2 Jalan Langat (arah Klang ke Banting) dan Jalan Datuk Mohd Sidin.

 

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

SOP Rasmi Sepanjang PKPB Di Selangor, KL & Putrajaya

Jalan Kena Tutup, Tapi Tindakan Abang Polis Ini Hantar Remaja Ambil Exam Dipuji Netizen

 

 

 

 

 

 

 

 

Sumber: harianmetro

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement