Connect with us
Kool FM

Berita

“Drip Dalam Kereta Je, Tak Sayang Buah Pinggang Ke Sis?” – Kerana Ingin Kulit Putih

Video tersebut mendapat perhatian seorang doktor perubatan kulit dan beliau terus menjelaskan kesan jika mengambil vitamin C tanpa pantauan doktor pakar untuk memutihkan kulit.

Published

on

Masih wujud sikap prejudis dan diskriminasi terhadap wanita berkulit gelap sehingga hari ini, ramai individu  menganggap diri mereka berfikiran terbuka dan moden.

Begitu juga di negara Asia yang lain, obsesi terhadap kulit putih juga masih wujud dan persepsi cantik merujuk kepada mereka yang berkulit putih dan masih menebal dalam fikiran kebanyakan individu.

Tidak peliklah jika ramai wanita sanggup lakukan apa saja demi dapatkan kulit yang putih. Lihatlah video yang dikongsikan dari seorang pengguna twitter yang menunjukkan seorang wanita masukkan ubat cecair ke mana saja demi dapatkan kulit putih.

Video tersebut mendapat perhatian seorang doktor perubatan kulit dan beliau terus menjelaskan kesan jika mengambil sebarang bentuk vitamin C untuk memutihkan kulit tanpa pemantauan daripada doktor.

Apa pun sebelum bertindak melakukan sesuatu, pastikan baca terlebih dahulu dan tahu kesan buruk. Jangan dengar dari kawan atau orang sekeliling terus percaya.

 

 

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Awas Risiko Kecacatan Bayi Jika Ambil Produk Kecantikan Ketika Mengandung

Hijau? Putih? Kenali Jenis Dan Warna Najis Anda

 

 

 

 

 

Sumber: twitter

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement