Connect with us
Kool FM

Berita

“Dalam Keluarga Kita Penuh Kasih Sayang,” – Hubungan Adik Angkat Sama Jantina Berciuman

Dengan penuh bangga dia tampil menjelaskan mereka bercium kerana Allah dan itu adalah budaya dalam keluarga mereka dan orang luar hanya tahu memberi kecaman saja.

Published

on

Menjadi bualan pengguna media sosial apabila sebuah video TikTok viral yang menunjukkan seorang lelaki dewasa mencium bahagian mulut seorang kanak-kanak lelaki.

Menurutnya, hubungan mereka bukanlah anak, adik-beradik kandung mahupun mempunyai talian persaudaraan tapi mereka adalah anak angkat kepada keluarganya.

Menurut pengguna Facebook, Kai Auburn yang mengetengahkan isu ini, lelaki tersebut merupakan seorang usahawan dan telah melakukan kesalahan sexual grooming terhadap kanak-kanak.

Katanya lagi, dia sudah membuat aduan kepada pihak SKMM, malangnya tidak mempunyai apa-apa tindak balas jadi, dia mengambil keputusan untuk menggunakan ‘kuasa viral’ netizen supaya ada pihak yang bertindak.

May be an image of 1 person, standing and text that says "Digi GONG XIF CAI BERSAMA CELCO... 89% Search 3:16pm 1 MODAL SERENDAH RM260 COFFEE BOSSQUE! Muhamad Norhisham Harun FOUNDER ΧΙΡΑ PAPA IDOLA SEMALAYA MISI JIHAT EKONOMI SURI RUMAH http://wwwasa.my/01126618348 Follow … Founder at Xtra Inch Premium"

May be an image of text

Bukan itu saja, menerusi akaun TikTok miliknya terdapat banyak lagi aksi cium bersama kanak-kanak tersebut. Perkara tersebut menjadi persoalan dalam kalangan pengikutnya mengapa dia bertindak begitu.

Dengan penuh bangga dia tampil menjelaskan mereka bercium kerana Allah dan itu adalah budaya dalam keluarga mereka dan orang luar hanya tahu memberi kecaman saja.

May be an image of one or more people and text that says "Fikkri Zack alamak saya cium adk saya yg kecik pun mcm tu 15h 8 Creator Papa Idola Kasih Sayang Demi Kerana Allah 15h"

May be an image of 5 people, people standing and text that says "2:36 Papa Idola … @papa_idola_semalaya 169 Following 22.9K Followers 71.3K Likes Follow SUKA SHARE TIPS BISNES MOTIVASI DIRI ENERGY SEMANGAT FOUNDER ΧΙΡΑ HENSEM BGAYA http://wwasa.m/026138XP FOUNDER FOUNDER TAYANG KERETA MAKAN MAKAN 9524 kka 3596 5582 Pernah Tak Dapat Boss HaHaHa 12.2K A2202V"

Dalam satu posting TikTok lain juga, kanak-kanak tersebut dikatakan dijaga oleh keluarganya kerana dikatakan menglami penyakit autisme dan turut dikepilkan gambar bercumbuan.

May be an image of ‎one or more people and ‎text that says "‎GONGXR.. ชulu Ramai Yang Cakap Dia Macam Macam Masa Dia Duduk Kat Kampung Felda Kami Dulu Sebab Dia Ni Terlalu Degil Sebab Dia Ada Sakit Autisme, Tapi Ramai Orang Tak Tau Dia Pon Tak Mintak Untuk Dia Jadi RAMBUT 5295 Macam Tu 224 @Papa Idola 1d ago Ada Tak Yang Faham Perasaan Ni #autisme #fyp #fypシ #tiktokmalaysia #foryourpage See translation 52 laddy daddy ه ori‎"‎‎

Isu ini juga ditegah oleh salah seorang pengulas pendidikan seksual dan pakar motivasi, Akhi Fairuz Al-Jengkawi sekeras-kerasnya kerana bahagian anggota badan seperti mulut, kemaluan, dada, paha dan punggung adalah kawasan privasi setiap individu.

Bahkan, ibu bapa sendiri pun tidak boleh mencium bahagian berkenaan dan apabila melihat video-video tersebut, tindakan ini jatuh di bawah hukuman Akta Kesalahan Jenayah Seksual terhadap Kanak-Kanak.

May be an image of text

Semoga tindakan diambil dan hak penjagaan kanak-kanak tersebut bertukar tangan supaya dapat dididik dengan sebaiknya walaupun dikatakan mempunyai penyakit Austisme.

 

 

 

Untuk bacaan lebih menarik, klik saja senarai artikel berikut:

Abang Dituduh Tak Restui Hubungan Percintaan, Lelaki Ini Nekad Bakar Rumah Abang!

“Salahkah Saya Memuat Naik Sesuatu Yang Positif..”- Ayda Jebat Jawab Isu Panas Suami Cium Ketiak

 

 

 

 

Sumber: facebook

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement