Connect with us
On Air Di Kool

Semasa & Hiburan

Kandungan Cecah 4 Bulan, Ardell Aryana Doa Diri Kuat Ke Syria

Didoakan semoga Ardell dan bayi dalam kandungan sihat sentiasa.

Published

on

Pelakon, Ardell Aryana baru-baru ini mendedahkan dirinya kini hamil anak pertama.

View this post on Instagram

Mula-mula๐Ÿคข๐Ÿคฎ( ingat keracunan makanan sebab sebelum ni masuk hospital sebab keracunan makanan , sebab keadaan nya sama )cuma muntah kuning sampai lembik, muntah-muntah-muntah adalah lebih 20x sehari ๐Ÿ˜‡ rupanya rezeki Allah nak bagi ๐Ÿ˜ข tak perasan pun kehadiranya ( Nak ikut saya sama-sama buat misi kemanusiaan bulan 1 ni agaknya baby ni ๐Ÿ‘ถ๐Ÿป) inshaallah . Cerita nya , Pukul 11pagi macam tu rasa nak pergi Klinik ( sebab tak percaya dengan penilaian mata sendiri ) huhu . SLIDE LEFT ๐Ÿ‘‰๐Ÿป๐Ÿ‘ˆ๐Ÿป Rumah vs klinik . Alhamdulillah Double Line ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿคฒ๐Ÿป mula check sendiri kat rumah saja2 ( sebab mula2 dulu beli ada lebih 1 ) tanpa terfikir akan positive terus try sebab malas simpan tiba-tiba ( sampai lah blur tahap level kurang cerdik aku sebanyak 80% ) sampai 10x baca kat arahan tu 1 line apa 2 line apa walaupun sebelum ni pernah try tapi naik 1 line ๐Ÿ˜… tak tau time ni rasa macam mana ( ada yang macam saya ? ) . Terus cakap kat wawa jom pergi klinik jap ,dia cakap sakit ke ?nak pengsan ke ?? Saya tak cakap apa, Terus tunjuk ni haa 2 LINE , dia cakap sambil main game kt hp .. hmm ingat kenapa tadi risau saya , takpela awak belum rezeki kita jangan sedih ๐Ÿ˜ ๐Ÿคฃ. Saya pun dengan kening bekerut terus cakap kertas ni cakap 2 LINE pregnant ๐Ÿคฐ๐Ÿป.. dia terus haaa ???siapa pregnant ? Dengan masing2 blur dan mendiam kan diri terus ke klinik sah kan . Masuk bilik doctor setelah bagi Botol air kencingโ€™z . Doctor ๐Ÿ‘ฉ๐Ÿปโ€โš•๏ธkata tengok ni baik-baik , air urine awak .. kalau dekat UPT saya ni naik 2 LINE bermakna awak memang SAH hamil ๐Ÿ˜ข( naik terus beberapa saat 2 line ) wawa punya terkejut waktu tu mcm kelakar ada sedih pun ada ๐Ÿ˜†. Balik klinik amik ubat , terus masing2 sengih macam kerang busuk tapi diam seolah-olah masing2 sedang berangan & di awang – awangan๐Ÿคญ๐Ÿคฃ๐Ÿ˜‚. Cuma membingungkan berapa lama dah agak nya awak dalam perut saya wahai anak๐Ÿ‘ถ๐Ÿป ? ๐Ÿ˜Š nanti umie check hari lain ye . Harini cukup hari ini dulu saya kongsikan berita ini . Alhamdulillah rezeki Allah pada kami , doa kan semoga Anak dalam kandungan ini sentiasa sihat & doa kan saya juga ๐Ÿค— , ini sahaja perkongsian saya saat ini . NEXT sy akan kongsikan berapa lama dah usia nya dalam kandungan saya inshaallah โค๏ธ #Adhwardell junior #coyg

A post shared by ู†ูˆุฑ ุงู„ู‡ุฏุงูŠุฉ (@ardellaryana) on

Isteri kepada aktor, Nadzmi Adhwa itu meluahkan rasa syukur bayi dalam kandungannya sihat walaupun hanya menyedari kehamilannya selepas empat bulan.

Menerusi laman Instagram Ardell, dia ada memuat naik rakaman imbasan bayi ketika membuat pemeriksaan doktor pada Rabu.

View this post on Instagram

Assalamualaikum semua #Alhamdulillah active sihat ๐Ÿค— 1 hari lagi 4 bulan usia nya๐Ÿ˜‰. Saya nak tanya awak ada pengalaman Alahan sewaktu hamil ๐Ÿคฐ๐Ÿป ? Apa jenis alahan awak sepanjang hamil ๐Ÿ˜ท๐Ÿฅด yang awak rasa terseksa sikit ?. Alhamdulillah rezeki tanpa saya sedar esok genap 4 bulan usia ni dalam perut umiโ˜บ๏ธ maaf kan umi tak sedar kehadiran awak , tiba-tiba awak da boleh gerak tendang2 je Masyaallah ๐Ÿ˜ญ. Inshaallah,nak semoga kita sama2 kuat & sihat untuk sampi kan amanah semua penderma yang sangat pemurah untuk hulur bantuan kepada saudara syiria kita disana yang hebat dugaan dan ujian nya ๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ™‚ . Inshaallah bantuan awak semua sampai kepada mereka โœˆ๏ธ.

A post shared by ู†ูˆุฑ ุงู„ู‡ุฏุงูŠุฉ (@ardellaryana) on

Pelakon drama Cinta Hati Batu itu juga ada bertanya kepada pengikut tentang pengalaman para ibu mengalami alahan ketika mengandung memandangkan Ardell bakal ke Syria pada awal Januari ini untuk misi kemanusiaan.

Didoakan semoga Ardell dan bayi dalam kandungan sihat sentiasa dan dipermudahkan segala urusan nanti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement