Connect with us
Kool FM

Semasa & Hiburan

“Hadapi Dengan Senyuman” – Elyana

Stay strong, Elyana!

Published

on

Penyanyi dan pelakon, Elyana ada memuat naik satu foto dirinya di laman Instagram pada 4 Februari lalu.

View this post on Instagram

Throwback.Ini ketika chemotherapy pertama setelah saya disahkan Kanser tahap 4.. Setelah pulahan kali chemotherapy yang saya tempuh di tahun-tahun yang sudah,senyuman dapat saya ukir untuk kali ini. Hidup saya penuh dengan ujian yang tak semua saya dapat cerita kan kepada kalian. Terpuruk saya,biarlah saya seorang yang simpan. Saya akan tetap HADAPI DENGAN SENYUMAN. Insyallah. . . Kepada anda diluar sana yang mempunyai ahli keluarga atau orang yang anda kenali sedang berjuang melawan kanser,selalu lah ingat untuk tidak segan merangkul mereka dan peduli akan mereka yang sedang berjuang. Kerana hanya doa dan sokongan dari orang-orang tersayang kami harap kan. Kepada yang masih sihat,jagalah kesihatan anda.Kerana kanser boleh terjadi kepada sesiapa sahaja. #lymphomafighter #stage4cancer #cancersucks

A post shared by elyanaofficial (@elyanaofficial1) on

Foto yang dikongsikan itu mengimbas kembali keadaan Elyana ketika dia menjalani rawatan kemoterapi buat kali pertama selepas disahkan menghidap kanser limfoma tahap empat.

Kapsyen motivasi diri yang dimuat naiknya itu kemudian menarik perhatian ramai apabila foto tersebut mendapat lebih 5,000 tanda suka.

“Throwback.Ini ketika chemotherapy pertama setelah saya disahkan Kanser tahap 4..

Setelah pulahan kali chemotherapy yang saya tempuh di tahun-tahun yang sudah,senyuman dapat saya ukir untuk kali ini.

Hidup saya penuh dengan ujian yang tak semua saya dapat cerita kan kepada kalian.

Terpuruk saya,biarlah saya seorang yang simpan.

Saya akan tetap HADAPI DENGAN SENYUMAN.

Insyallah.

Kepada anda diluar sana yang mempunyai ahli keluarga atau orang yang anda kenali sedang berjuang melawan kanser,selalu lah ingat untuk tidak segan merangkul mereka dan peduli akan mereka yang sedang berjuang.
Kerana hanya doa dan sokongan dari orang-orang tersayang kami harap kan.
Kepada yang masih sihat,jagalah kesihatan anda.Kerana kanser boleh terjadi kepada sesiapa sahaja,” tulisnya panjang lebar.

Rata-rata peminat mendoakan agar pelantun lagu Tak Tercapai Akalmu itu sentiasa kuat menghadapi ujian dan terus sihat sampai bila-bila.

Elyana mengakhiri kenyataannya dengan memberi nasihat kepada 38,000 pengikutnya untuk selalu menjaga kesihatan kerana penyakit kanser boleh berlaku kepada sesiapa sahaja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement