Connect with us

Semasa & Hiburan

Fizo Omar Kongsi Pengalaman Tidak Dapat Dilupakan Ketika Tunai Rukun Islam Ke-5

Alhamdulillah..

Published

on

“Bermalam di Mudzalifah antara salah satu moment perjalanan haji yg xdpt aku lupakan dan memberi kesan mendalam dalam kehidupan aku.”

Itulah luahan pelakon Fizo Omar sewaktu menunaikan ibadah haji baru-baru ini.

View this post on Instagram

Bermalam di Mudzalifah antara salah satu moment perjalanan haji yg xdpt aku lupakan dan memberi kesan mendalam dalam kehidupan aku. . Bak kata Ulama, suasana ini diibaratkan seakan akan padang Masyar nanti.beginilah keadaan kita semua menanti saat dipanggil dan dihitung amalan duniawi kita. . Siapa pun kau tetap sama sahaja.bayangkan jutaan manusia bermuhasabah diri di Mudzalifah dgn penuh harapan keampuanan dari Allah. . Pelbagai bangsa dr seluruh pelusuk dunia berkumpul dgn niat Lillahitaala tanpa mengira pangkat,darjat dan keturunan.kita sama sahaja di mata Allah.hanya amalan kita shaja membezakan kita semua. . Saat ini kita diuji tahap kesabaran dan pengorbanan kita dlm menjalankan tanggungjawab kita utk rukun Islam ke-5 ini. . Wahai sahabat sekalian, pasanglah niat utk ke sini dan rasai lah apa yg aku dah lalui.kalau dah mampu,xperlu ditanggung lagi kerana ia bkn shaja menjalankan rukun,tp pada aku pengalaman sebuah perjalanan mengenali diri sendiri dan mengenal kebesaran sang pencipta. . Semoga aku dijemput lagi dan dapat merasai pengalaman yg sgt berharga yg memberi keinsafan sehingga membuatkan aku merasa betapa kerdilnya diri ini. . Syukur Ya Allah aku diberi peluang yg sgt berharga ini.

A post shared by fizoomar (@fizoomar) on

Fizo turut menyeru umat Islam untuk menunaikan fardhu haji dan merasai sendiri pengalaman seperti mana yang dilaluinya.

Selain itu dia mengakui pengalaman yang diperolehnya memberikan keinsafan dan berharap semoga pada masa mendatang dijemput menjadi tetamu ALLAH sekali lagi.

Menurut Fizo lagi, ibadah rukun kelima tersebut mencerminkan diri sendiri ketika menjalankan kewajipan rukun haji.

Fizo tidak ketinggalan mengibaratlan suasana tersebut seakan-akan padang Masyar.

“Siapa pun kau tetap sama sahaja. Bayangkan jutaan manusia bermuhasabah diri di Mudzalifah dengan penuh harapan keampuanan dari ALLAH.”

Semoga segala urusan Fizo dipermudahkan..

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement