Connect with us
Kool FM

Berita

Diet Yang Salah Bahaya Atau Tidak?

Semoga bermanfaat!

Published

on

Ramai yang nak kurus tapi mengamalkan diet yang salah. Contohnya, ada mitos yang mengatakan jangan ambil sarapan jika mahu turunkan berat badan.

Antara mitos lain yang diamalkan adalah cuma makan tiga hidangan sehari. Sebenarnya, jumlah hidangan seperti ini tidak cukup untuk kita mengawal nafsu makan, malah kurang membantu meningkatkan metabolisma badan demi aktiviti harian.

Menerusi Kool Talk hari ini, mereka telah mendapatkan seorang tetamu yang dikenali ramai iaitu Kevin Zahri Cikgu Fitness Malaysia. Menerusi temuramah itu juga, Kevin turut menyatakan diet yang sesuai untuk kanak-kanak.

Ia termasuk sumber karbohidrat yang berkualiti, sumber tenaga, sumber protein yang membantu tumbesaran. Contohnya roti, bijirin, ayam dan segelas susu untuk menyeimbangkan pengambilan makanan.

Selain membincangkan tentang diet kanak-kanak, Kevin turut menggalakkan orang ramai untuk turut serta menjaga tubuh badan dengan mengamalkan intermittent fasting, diet atkin dan sebagainya mengikut keselesaan masing-masing.

Ikuti perbincangan tersebut secara lanjut di Kool Catch Up dibawah:-

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement