Connect with us
Kool FM

Semasa & Hiburan

Catriona Ross Kongsi Cara Buat Kuih Sago, Jom Cuba!

Sedapnya!

Published

on

Ketika musim Perintah Kawalan Pergerakan ini, ramai yang mengambil kesempatan untuk memantapkan skil masakan di dapur.
Setiap hari, ada sahaja menu baru hendak dicuba.
Bagus lah kan, daripada tidur dan tak buat apa-apa.

Pelakon drama Cindai, Catriona Ross pun nampak gayanya tak dapat duduk diam di rumah apabila mengisi masa lapangnya dengan membuat kuih Sago.
Menerusi laman Instagram miliknya, dia ada berkongsi foto serta video cara membuat kuih old school itu kepada peminat untuk turut mencuba di rumah.

View this post on Instagram

Haaa !! Ada kuih old skool macam yang mak mak kita buat dulu-dulu. I tatau you all panggil ni apa. I call it Kuih Sago je 😅 . . Boleh buat dengan anak-anak sebab so simple. Kebetulan i ada extra nyior from my kuih Lopes semalam. Kuih sago ni sedap kalau boleh letak perasa rose if ada. Menggamit memori sangat. . ‘ I ada share steps for you to try. Mana tau kot rasa nak buat esok-esok dengan anak-anak ke kan? Try tau! . #CatrionaCooks

A post shared by Cat Ross (@catrionabrianross) on

Haaa !! Ada kuih old skool macam yang mak mak kita buat dulu-dulu. I tatau you all panggil ni apa. I call it Kuih Sago je 😅
.
.
Boleh buat dengan anak-anak sebab so simple. Kebetulan i ada extra nyior from my kuih Lopes semalam. Kuih sago ni sedap kalau boleh letak perasa rose if ada. Menggamit memori sangat. .

I ada share steps for you to try. Mana tau kot rasa nak buat esok-esok dengan anak-anak ke kan? Try tau! .
#CatrionaCooks,” tulisnya.

Nampak mudah dan pantas untuk menyediakan kuih ini.
Apa kata anda cuba?
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement