Home > #CeriteraKool > Berat susut hingga 7 kilogram. Ini jawab Sherry..

Berat susut hingga 7 kilogram. Ini jawab Sherry..

Soal berat badan mungkin agak sensitif bagi sesetengah pihak dan boleh menyebabkan seseorang hilang keyakinan diri. Namun tidak bagi pengacara, pelakon dan pelawak yang kian mendapat nama di hati peminat Sherry Alhadad. Keyakinannya dalam menonjolkan diri seakan memberi insipirasi kepada peminat.

Namun begitu, baru-baru ini, Sherry memberitahu bahawa beratnya susut sehingga tujuh kilogram dan ramai perasan  penampilan Sherry ketika mengacarakan Anugerah Juara Lagu ke-32 baru-baru ini.

 

Kenapa sekarang?

Menurut Sherry, dia cuba untuk mengamalkan gaya hidup sihat dan mnegawal berat badan menjelang usia 34 tahun November depan.

Dan menurut Sherry dia mula bersenam bukan kerana mahu kurus sebaliknya mahu mengekalkan stamina dan menjalani cara hidup sihat.

“Suatu hari, saya terjaga daripada tidur dan terus membuat keputusan mengamalkan gaya hidup sihat kerana usia bakal menginjak 34 tahun.

“Saya sedar stamina tidak lagi seperti dulu kerana cepat penat. Malah, lutut juga berbunyi ketika naik tangga,”

Sherry berkata, biarpun dirinya berbadan besar, namun dia cukup aktif dan suka melakukan perkara baharu.

“Ada yang berpandangan kononnya orang berbadan besar itu tidak sihat, yang kurus pula sebaliknya… Itu semua tidak benar.

“Selain itu, ada juga peminat yang menghantar mesej secara peribadi. Mereka suka dengan bentuk tubuh saya sekarang.

“Sebenarnya, apa yang saya buat bukanlah hendak kurus, sebaliknya mahu sihat dan bertenaga,” katanya yang teruja program bual bicara, The Sherry Show & Friends akan disiarkan TV3, mulai 18 Mac depan.

Sherry yang juga mengemudi program carta lagu, Muzik Muzik memberitahu, dia bersenam tiga kali seminggu selama sejam dan berjaya mengurangkan tujuh kg dalam tempoh sebulan.

Tambah Sherry, dia teruja mengamalkan hidup sihat kerana didorong pembantu peribadinya, Aqella yang cukup bersemangat dan aktif.

 

 

 

 

 

Sumber: BhOnline

Kongsi laman ini di:

Leave a Reply