Connect with us

Gaya Hidup

Barang Ni Wajib Anda Bawa Untuk Melancong Pada Musim Sejuk

Published

on


Yes musim sejuk datang lagi masa ni lah anda perlu ambil peluang untuk melancong di luar negara! Haa Donna tahu kebanyakannya ramai yang tidak tahan sejuk, walaupun hujan atau pasang aircond mesti cepat-cepat dah tarik selimut berselubung. Tapi bagi yang sukakan sejuk dan ingin mengembara pada musim winter ini barang yang anda perlu bawa. Jangan sampai beku kat sana sudah!

Sebelum anda lihat barang apa yang perlu dibawa, jom lihat di bawah kelebihan melancong dan menggembara pada musim sejuk.

  • Jimat wang – Eh bukan ke kalau musim sejuk lagi banyak pakai duit, yelah kena beli winter coat dan sebagainya. Haa mungkin ini selalu berada dalam fikiran anda tapi untuk pengetahuan anda kos penginapan, pengangkutan lebih murah berbanding musim yang lain.
  • Jimat pakaian – Jangan merungut tentang pakaian mahal dan sebagainya tapi anda boleh jimat dengan hanya bawa beberapa outer wear dan tshirt bahagian dalam. Badan anda tidak berpeluh dan tidak berbau walaupun mandi sekali sehari. Jadi memang cukup jimat .

Barang Yang Perlu Dibawa Ketika Musim Sejuk

Image result for winter coat

Sumber: seraphine

Winter Coat 

Related image

Sumber: dhgate

Thermal Wear 

Related image

Sumber: alieexpress

Topi 

Related image

Sumber: poshmark

Thermal Earsmuff

Related image

Sumber: pinterest

Muffler Scarf

 

Sumber: hedgehog

Heatpack 

Jadi sebelum anda packing barang-barang, buat satu senarai checklist untuk memastikan kesemua barang musim sejuk dibawa. Jangan nanti bila dah sampai sana baru nak beli kan dah membazir sebab harga di sesetengah negara luar lebih mahal.

 

 

Untuk artikel lebih menarik tentang percutian, anda boleh klik link di sini :

Dah Sampai Istanbul? Ini 10 Buah Masjid Paling Indah Yang Wajib Anda Lawati

 

 

 

 

Sumber: azuzafu

Sumber:

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Advertisement

Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement