Connect with us

Gaya Hidup

Ala! Kenapa Ada Lingkaran Hitam Bawah Mata Ni?

Wajah adalah perkara wajib yang perlu dititik berat untuk kelihatan cantik. 

Published

on

Wajah adalah perkara wajib yang perlu dititik berat untuk kelihatan cantik. Tapi, bila tak make-up, nampak jelas lingkaran hitam bawah mata dan perkara pertama yang anda salahkan adalah kurang waktu tidur.
Tapi, tahukah anda lingkaran hitam bawah mata terjadi bukan hanya kerana kurang waktu tidur tapi disebabkan faktor lain juga.
Jadi, Donna senaraikan beberapa faktor lain di bawah yang mungkin anda boleh elakkan supaya tiada lagi masalah eyebag. Antaranya….

Keturunan

Ya, salah satu faktor mata anda mempunyai lingkaran bawah mata adalah disebabkan keturunan. Menurut pakar kulit di New York, Bruce Katz, M.D, lingkaran bawah mata boleh terjadi disebabkan keturunan dan ia sering terjadi dalam kalangan individu yang berketurunan Mediterranean.

Solekan

Jika anda menggunakan produk seperti maskara, eyeshadow atau concealer yang tidak berkualiti dan tidak sesuai dengan kulit, kemungkinan besar ia akan menyebabkan masalah ini berlaku. Jadi, bila anda sedar mata anda kelihatan tidak bermaya selepas menggunakan sesuatu produk, terus tukar atau berhenti menggunakannya.
Untuk mengetahui lebih lanjut, klik sini
Penulis: Donna

Advertisement

Instagram

Advertisement

Facebook

Advertisement

Recommended Post

Advertisement

Copyright © Kool FM 2021. All rights reserved. Under Ripple, part of the Media Prima Group.